The podium as the basis of architecture

2.jpg
3.jpg
5.jpg
4.jpg
9.jpg
10.jpg

The idea was to generate a stone podium that emerged from the basement itself, establishing numerous relationships with its closest environment, serving as the base for the concrete sculptural piece where the program's night area is located.

23.jpg
18.jpg
17.jpg
20.jpg
21.jpg
15.jpg
16.jpg

Materiality is a fundamental part of this project, the work with stone, textured white concrete, glass and wood, are the elements that define the project in an artisanal but at the same time highly technological way. The stone podium is distributed on two levels, the basement floor, which houses a study illuminated through two patios, a laundry room and the garage with the machine rooms, and the ground floor where the access to the living room is located. kitchen dining room and toilet.

7.jpg
6.jpg
8.jpg

The building takes over practically the entire plot, generating a landscaped space at the entrance.

14.jpg
13.jpg
11.jpg
1.jpg
2.gif

EN

 

Architect _  Antonio Altarriba 

Collaborators_ Rosa Lafuente, David López, Álvaro Méndez, Marta Ramón, Jesús Sancho.

Photography _ Diego Opazo

Date_ September 2018

CAMPOLIVAR HOUSE