10.jpg

EN

 

  Architect _  Antonio Altarriba 

  Collaborators _ David López 

  Photography_Diego Opazo

  Date_ January 2017

 

CS HOUSE

The Sierra Calderona as protagonist

The Cs House is placed on a plot in 2 levels, long but narrow, which is accessed by its north side.

11.jpg
9.jpg
12.jpg
13.jpg

As a condition of the project we had, on the north side, at a height of 3 meters above the ground level, the views of the “Sierra Calderona” mountain, while the East and West sides were occupied by other plots, leaving the south view free of obstacles.

14.jpg
16.jpg
4.jpg

The idea is to "occupy" the plot with a series of volumes, colonizing the plot in its longitudinal axis, being placed in such a way that all the spaces have double ventilation. This double glazing makes possible the viewing of the whole plot from the access to its final limit, where the outdoor pool is located.

2.jpg
5.jpg
3.jpg

The intention is to relate all spaces with each other, both externally and internally, including the basement level. That´s the reason why the volumes are distributed around a “patio” that lets the garden to enter the house, seeming to be infinite thanks to its visual relationship.

17.jpg
18.jpg

The materials used in the building are glass, limestone, and corten steel, both of them visually related by the use of a similar cutting pattern.

7.jpg
6.jpg