The blue of the sea as one more material

EN

 

  Architect _  Antonio Altarriba 

  Collaborators _ David López, David Carpintero

  Photography_ Diego Opazo

  Date_  June 2016 

DRIESSEN HOUSE
_MG_8940.jpg
_MG_0237.jpg

The project aims to explore the possibilities of massive volumes, treating them with two different textures, stone and white.

_MG_9966_edited.jpg
_MG_0079.jpg
_MG_8997.jpg

In an incredible environment where everywhere can see the sea, building makes a gradual this approach, closing access only performing certain openings to generate cross ventilation, but opening completely at sea views.

_MG_0367.jpg
_MG_0361.jpg
_MG_0348.jpg
_MG_0342.jpg
_MG_0312.jpg
_MG_0334.jpg

The building rests on a stone plinth-volume, embedded in the ground, with openings on the east side, providing the lower rooms with light, ventilation and magnificent views. The living room rests on this plinth, materialized through a two-storey white volume.

_MG_0167.jpg

The materials used are natural stone, white stucco, elm wood and the blue of the Denia sea.

_MG_9133.jpg
_MG_9838.jpg
_MG_9032.jpg
_MG_9890.jpg
_MG_9995.jpg
_MG_0062.jpg
_MG_9950.jpg