Portada2.jpg

Integration in the environment

EN

 

Architect_  Antonio Altarriba

Collaborators_ Rosa Lafuente, Jesús Sancho-Tello, Álvaro Méndez, David López, Marta Ramón, Ezequiel Yunes.

Photography_ Diego Opazo

Date_ July 2021

DAUSTUDIOS

This building of 11 tourist apartments, in the heart of Cabanyal in Valencia. The Aacess to the building is through a hallway illuminated by a patio of lights that is the central core of the building, and that acts as a distribution element for the different apartments. The distribution concept of the apartments is through a central wooden volume that houses all the static functions of a home, kitchen, bathroom, head of the bed and wardrobes, allowing the space to flow around it.

PRIMERAS_SESIONES_MG_8804.jpg
PRIMERAS_SESIONES_MG_8772.jpg
APARTAMENTO_8_MG_0909.jpg
APARTAMENTO_5_MG_0642.jpg

The building envelope is treated in such a way that it has a very close relationship with the environment where it lives, recovering the vertical voids of the traditional neighborhoods, covering the facade with white mortar. The locksmith seeks to stand out from the traditional balconies, breaking the rhythm in its composition.

APARTAMENTO_4_MG_1069.jpg
APARTAMENTO_5_MG_0718.jpg
APARTAMENTO_8_MG_0943.jpg
APARTAMENTO_8_MG_0881.jpg

In short, it is a very specific intervention in a traditional neighborhood of Valencia that tries to integrate with its surroundings and that, through a geometric element that is the cube, distributes the different apartments in an original way.

ESPACIOS_COMUNES_MG_1165.jpg
FACHADA_MG_1199.jpg
Portada.jpg