Architecture at the service of function

A small plot, almost square, wedged between three others already consolidated, with its access to the east side and one of its dividing sides facing south, serve as a starting point to lay out a white volume with its wedge-shaped edges, which sits displaced on a stone base, resulting from the intersection of both volumes a double height that connects both volumes.

9.jpg
11.jpg
12.jpg

It is this stone base that serves to house the day area and the main room that is located in its appendix. All the outdoor pool and terrace space is treated as a single space and incorporated into the interior, establishing a total exterior-interior union.

16.jpg
15.jpg
10.jpg
2.jpg
1.jpg
4.jpg
3.jpg

The meeting point between the white volume and the stone volume is where the void that relates the upper part to the lower part is, and it is where the vertical circulations take place.

7.jpg
5.jpg
8.jpg
6.jpg
14.jpg
13.jpg

EN

 

Architect _  Antonio Altarriba 

Collaborators_ Rosa Lafuente, David López, Álvaro Méndez, Marta Ramón, Jesús Sancho-Tello .

Photography _ Diego Opazo

Date_ October 2018

 

WEDGE HOUSE